Drakt og turustyr

Norges Speiderforbund har ikke noe absolutt krav til drakt, men de fleste speiderne ønsker å ha speiderskjorte og skjerf. Speiderskjerfet blir utdelt i den lokale speidergruppen. Speiderskjorte og andre profilartikler kan kjøpes hos SpeiderSport . Kretskontoret har også en del speiderartikler på lager, til reduserte priser.

Et aktivt friluftsliv krever en del utstyr. Utstyret må tåle røff bruk og holde speideren tørr og varm. Prisene på godt turutstyr varierer mye. Det er fullt mulig å bruke mange tusen kroner på utstyr, men det går også an å handle billig og godt. Så lenge barnet vokser er det ingen grunn til å kjøpe det dyreste innen turutstyr.

De fleste speidere trenger gode tursko, vind- og vanntett bekledning, sovepose og liggeunderlag og tilgang på en god ryggsekk. Ryggsekken må ha plass til soveposen, liggeunderlaget og annet nødvendig utstyr. Spesialutstyr slik som telt, kokeapparat og lignende har de fleste gruppene til felles bruk. Ta kontakt med din lokale gruppe for nærmere informasjon om hva de krever av utstyr.

Informasjonen er hentet Sør-Trøndelag krets